Kurita przejmuje Arcade Engineering Group, firmę z branży inżynierii przemysłowej specjalizującą się w instalacjach wodnych i procesowych dla przemysłu mikroelektronicznego i półprzewodników oraz w budowie rozdzielni elektrycznych.

Informacja prasowaMaj 2023 r.

Kurita Water Industries Ltd. ("Kurita") ogłosiła dziś nabycie od Arcade Holding SAS 100% pozostających w obrocie udziałów w kapitale zakładowym Arcade Engineering GmbH (siedziba: Niemcy), Arcade Engineering AG (siedziba: Szwajcaria), Arcade Industrie SAS (siedziba: Francja) oraz Arcade Engineering (Asia) Pte Ltd (siedziba: Singapur)

Arcade Engineering Group ("AEG") - założona w 1992 roku w Szwajcarii, a następnie rozszerzona we Francji (1999), Niemczech (2005) i Singapurze (2007) - jest innowacyjną firmą inżynierską posiadającą doświadczenie w projektowaniu i instalowaniu zakładów uzdatniania i przetwarzania wody, wysoce wyspecjalizowanych w wymaganiach przemysłu półprzewodnikowego, aż po kompletną budowę budynków przemysłowych, w tym audyt, doradztwo, konserwację i usługi posprzedażowe. AEG zajmuje się również budową rozdzielni elektrycznych i projektami automatyzacji.

Grupa Kurita wzmacnia swoją działalność w zakresie uzdatniania wody, tworząc wyspecjalizowaną platformę skoncentrowaną na dostarczaniu kompleksowych rozwiązań dla przemysłu mikroelektronicznego i półprzewodników w Europie, jednocześnie dalej rozszerzając swoją pozycję lidera w tym segmencie rynku w Azji. Kurita Europe & Singapore połączy wysoce wyspecjalizowane portfolio technologiczne i wszechstronne know-how procesowe Kurita Water Industries z możliwościami inżynieryjnymi AEG, aby rozwinąć większą zażyłość z klientami z branży półprzewodników. Nowo utworzona platforma dla przemysłu półprzewodnikowego zapewni kompleksowe rozwiązania, które tworzą nową wartość w oparciu o poprawę wydajności zakładu i procesu, przy jednoczesnym wdrożeniu unikalnych technologii chemicznych i rozwiązań inżynieryjnych w zakresie oszczędności wody i energii.

Podziel się tym artykułem

Twoje oszczędności z Cetamine®

Tutaj można łatwo obliczyć oszczędności, jakie można uzyskać stosując naszą technologię Cetamine w swoim systemie.

Twoje oszczędności z S.sensing® CS

Tutaj można łatwo obliczyć oszczędności, które można uzyskać stosując nasze S.sensing® CS do swojego systemu.

Twoje oszczędności dzięki technologii Kurita Dropwise

Tutaj możesz łatwo obliczyć oszczędności, jakie możesz osiągnąć w skraplaczach, stosując nasz Dropwise. do swojego systemu.

Twoje oszczędności dzięki technologii Kurita Dropwise

Tutaj możesz łatwo obliczyć oszczędności, które możesz osiągnąć w cylindrach suszących, stosując nasz Dropwise. do swojego systemu.